Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 156 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Трябва ли задължително което караш да кажеш че е по доброто ? Ето аз имам 2,0тс харчи почти като 1,6 обаче върви много повече от 2,4 жтд 136кс според мен този двигател е по добрия и безпроблемен

Comment

Икономически е по-обосновано JTD-то - мн. нисък разход на гориво. А иначе за поддръжката не съм съгласен, че TS-a бил по проблемен. Моя TS (влязъл е в БГ от Германия през 2004-та) няма грам грижа откакто съм я взел и върви на пушка и ръчкам колкото може. Просто проблемен е източника на внос у нас - западните автоморги
      Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 09:27.
      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Айде да не се изражда темата на дизел срещу бензин.Имаше ясни алтернативи,изискващи ясен отговор.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

2.0 харчи колкото 1.6 ?! Какво ме направи ти бе човек ??

Comment

В извънградско може, ама в града двойката лапа като змей и изобщо не може да се сравни с 1.6ТС.
            hysterics, незнам към какъв дизел си се насочил и с какви пари разполагаш, но ако смяташ да вземеш 2.4JTD, гледай да е 140+hp версия, защото за турбините им има ремонтен кит. Освен това преди да купуваш задължително, ама задължително на шателен преглед на ходова част, мотор и комп диагностика, защото това ще ти спести много големи резходи и скубане на коси. Всички 156-ци, които се продават са или в добро или в перфектно сътояние според собствениците им, а са тотални или по-малки гробници
            Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 13:07.
            Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
            Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Почти като 1,6 не мисля че 200-300 мл са от голямо значение имат разлика само във вървежа /голяма/ градско не повече от 1л лапа змея 2,0

Comment

Ами аз не съм сигурен къде ще я карам толкова, затова се чудя. Стягам нова къща и от догодина май ще се возя на метрото до работа... Ама тя и работата не е вечна, така че 15/100 градско не ме устройва особено. Иначе за пари около 5000 лв... ще стигнат ли?

Comment

Първоначално публикувано от hysterics Покажи съобщение
                  Ами аз не съм сигурен къде ще я карам толкова, затова се чудя. Стягам нова къща и от догодина май ще се возя на метрото до работа... Ама тя и работата не е вечна, така че 15/100 градско не ме устройва особено. Иначе за пари около 5000 лв... ще стигнат ли?
                  Eми вземи си тогава 1.9 JTD за да ти е мирна главата и вървеж си има и разхода е смешен 7-8 градско и 5 извън
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Аз съм с 1,6 туин и мога да кажа твърдо, че разхода ми с тежък крак е 14,5/100 в града, стигал съм до 16. Друг е въпроса, че до 8,5 съм я докарвал, но това беше само експериментално, нямам нерви за ниски обороти..
                    Arena Coast Customs

Comment

Добре, JTD ще е!

А по-специално за колегите от София: какъв разход дават 1.9 JTD и 2.4 JTD при всекидневно каране в час пик и разликата в данъците каква е?

Comment

Ето ти данъчен калкулатор
                        http://www.pariteni.bg/Calcs/5/1ff1de774005f8da18.html

Иначе разликата между двата мотора е около литър. 2.4jtd е малко по-скъп за обслужване - с около 100-150лв отгоре. Ама това е само ако е дошло времето за смяна на ролката и амотрисьора на скъпия оптегач.
                        Абе всичко зависи в какво състояние е мотора на колата, която ще вземеш - може да минеш само с ангренажен комплект и водна помпа, а може да се наложи абсолютно всичко (барабар с демферната шайба на коляновия вал) да изринеш. Не ангренажната част е по усмотрение на майстора в зависимост от състоянието на ролките, ремъка и шайбата. За тях няма определени километри на задължителна смяна. По всяка вероятност и съединител ще сменяш (ако не е сменян скоро), ама той си е като консуматив при дизела. Ти гледай турбото да е добре, радиаторите и да нямаш много работа по ходовата част, че тогава може да влезеш в един финансов филм.
                        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 23:11.
                        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Мерси за линка колега!

Къде мога да отида при някой, който разбира от тези дизели, защото не съм карал такава машина и не знам какво да очаквам? Дайте няколко варианта на сервизи за оглед.

Comment

Първоначално публикувано от hysterics Покажи съобщение
                            Добре, JTD ще е!

А по-специално за колегите от София: какъв разход дават 1.9 JTD и 2.4 JTD при всекидневно каране в час пик и разликата в данъците каква е?
                            Най-високият разход, който ми е давала в София е 7,7/100 лятото с климатик на макс.
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Working...
                            X